SeeTheLightHouse.org

Belangrijke eigenschappen van water

Voordat er goed begrepen kan worden welk water gezond is voor jouw lichaam is het nodig iets te weten van de eigenschappen van water. Bij gezonde voeding wordt er vaak gesproken over vitaminen, mineralen, koolhydraten, proteinen, vetten etc.

Bij gezond water gaat het vooral om de volgende zaken:

  1. Zuurgraad (pH)
  2. Vrije radicaal / Antioxidant waarde (ORP)
  3. Hydratatievermogen (clustering)
  4. Levensenergie (Bovis waarde)
  5. Geheugen van het water (informatie en electrosmog)
  6. Droogrestwaarde (PPM)
Hier zal per eigenschap een kleine uitleg worden gegeven. Zodat je kunt gaan leren herkennen wat water nu gezond maakt.

pH Color chart
1. Zuurgraad

Voor jouw lichaam is de zuurgraad van het lichaamsvocht net zo belangrijk als de lichaamstemperatuur. De temperatuur van jouw lichaam mag niet veel afwijken van 37 graden. Als je temperatuur te hoog wordt door koorts dan kun je hieraan overlijden en dit geldt ook voor onderkoeling.
 
Het lichaamsvocht zal altijd rond de pH 7,4 moeten blijven om in leven te zijn. Wijkt het hier teveel vanaf dan is dat erg ongezond en kunnen ziekten eerder ontstaan. 7.0 is perfect neutraal. Wij zijn dus een klein beetje alkalisch. Wat belangrijk is om te weten dat de pH schaal logaritmisch is. Dit betekent dat elk punt wat wordt afgeweken van de 7.0 zorgt voor een factor 10 verzuring, of alkalisering. Een pH 5 is 100 keer te zuur en een pH 4 zelfs 1.000 keer te zuur.
 
Klik hier voor een overzicht van pH waarden bij de meest geconsumeerde voedingswaren. Je gaat je beseffen hoe makkelijk het is om te zuur te worden. Gelukkig zijn er ook doormiddel van gezond water mogelijkheden om snel weer alkaline te worden. Je zal dan in dit proces gaan detoxen en ontzuren. De detox zal gifstoffen met zich meenemen die voorheen vast in de cellen zaten.
 


2. Vrije radicaal / Antioxidant waarde (ORP)

Free Radicals Anti OxidantIn onze dagelijkse leven worden we continu belaagd met vrije radcalen in de vorm van positief geladen deeltjes. Met een ORP meter meet je dan een positieve waarde. De deeltjes komen bij ons binnen in voedsel, uitlaatgassen, ultra violette stralen en ook door stress. Deze vrije radicalen vallen onze lichaamscellen aan door daar de negatief geladen deeltjes in te pikken en daardoor raken de cellen uit balans.

Op het moment dat een cel bezwijkt onder het belaag van de vrije radicalen dan vervalt deze uiteen in nog meer vrije radicalen. Hierdoor kan een opbouwend effect ontstaan wat uiteindelijk tot ziekte leidt.

Je lichaam bestrijdt deze vrije radicalen zelf doormiddel van antioxidanten. Deze worden door je lichaam zelf aangemaakt. Veel als je jong bent en steeds minder naarmate je ouder wordt. Een van de effecten van dit proces is dat je veroudert. Des te meer de vrije radicalen de overhand krijgen des te sneller zal dat gaan. Dat maakt de suppletie van antioxidanten nu zo populair. We willen zo lang mogelijk jong en vitaal blijven. Water is in staat om als antioxidant te fungeren. Je hebt dan water nodig wat een negatieve lading met zich meedraagt. Dit kun je meten en uitdrukken in een negatieve ORP waarde. Je meet dan de vrije electronen in het water.

 

3. Hydratatievermogen (clustering)


Als je naar water kijkt terwijl het in een glas of fles zit dan lijkt het allemaal hetzelfde. Toch zit er als je dieper gaat kijken een groot verschil tussen verschillende waters. Een van de belangrijkse eigenschappen is de clustering van het water. Dit bepaalt namelijk of het water in staat is om te worden opgenomen door jouw lichaam, om nutrienten te transporteren of om afvalstoffen af te voeren.

Als water een kleine clustering heeft dan noemt men dat micro-clustering (kleine clustering). Je kunt ook spreken van een lage viscose of oppervlakte dichtheid. In de video hieronder kun je het verschil zien tussen drie verschillende vloeistoffen. Micro clustered waterDe ballen in de kokers zijn identiek qua grootte en gewicht. Toch vallen ze met verschillende snelheden naar beneden. Dit komt om dat de vloeistof rechts dikker is dan de vloeistoffen in het midden en links. Het is "stroperiger". daarom heeft de bal dus meer weerstand om naar beneden te komen en duurt het langer.

Het verschil is minder aanwezig maar hetzelfde effect geldt ook voor verschillende soorten drinkwater. We zoeken water met een kleine clustering (zoals de vloeistof links) zodat deze zonder weerstand door het lichaam heen kan. Dit is goed voor de hydratatie, levering van zuurstof en nutrienten en voor de afvoer van afvalstoffen. Dit effect treedt op wanneer het water gemicroclusterd en gestructureerd is. Het water vormt zich in kleinere molecuul groepjes. We hebben het liefst clusters van 6 moleculen in plaats van 10 bij bijvoorbeeld kraanwater of de meeste flessenwaters.

 

4. Levensenergie (Bovis waarde)

De levensenergie van water of iets anders wat in leven is en bewustzijn met zich meedraagt, kun je uitdrukken in een Bovis waarde. Omdat we op deze pagina bespreken wat water nu gezond maakt is dit een belangrijke eigenschap. Waar de pH, ORP en Hydratatievermogen puur fysieke eigenschappen zijn, doen we bij het meten van Bovis een energetische meting. Dit is dus niet met fysieke meetapparaten te meten en daardoor krijgt het een esoterisch karakter.

De afbeelding hieronder kun je vergroten via deze link. Wat je ziet is een schaal waar zaken met een lage Bovis waarde, onder de 6.500, jouw levensenergie omlaag trekken. Hier kunnen zelfs ziektes uit ontstaan. Onder de schaal worden frisdrank, flessenwater, kraanwater maar ook diverse wijzen van voedselbereiding genoemd die een negatieve invloed hebben. Alles boven de 6.500 trekt jouw levenskracht omhoog, en zorgt ervoor dat je meer weerstand krijgt. Hier heb je het vooral over levend, onbewerkt voedsel en sappen. Door op de juiste manier met energie en water te werken kun je water creeren wat ver uitstijgt boven de grens van 10.000 Bovis waar gifstoffen minder vat krijgen op het lichaam.

Omdat je geen fysieke meetinstrumenten nodig hebt is het werken met de Bovis waarde erg toegangkelijk. Je kunt hier namelijk erg makkelijk zelf mee aan de slag. Auteur Theo Buijsrogge beschrijft in dit artikel zijn eigen ervaring en ook hoe je zelf de Bovis metingen kunt verrichten. Wij zijn geinteresseerd in water met een zo hoog mogelijke Bovis waarde.

Bovis Scale

 

5. Geheugen van het water (informatie en electrosmog)

ElectrosmogDe laatste ontwikkelingen in wateronderzoek wijzen uit dat water geheugen heeft. Dit betekent dat water precies kan onthoudt wat ermee gebeurt. Dit geldt zowel fysiek voor wat er in het water gebeurt als voor de energie die uit de omgeving wordt opgepikt. Het is niet direct logisch als je dit voor het eerst hoort. Als je er goed over na gaat denken dan zal je beseffen dat dit grote gevongen heeft voor de manier waarop wij met ons water omgaan.

Het water uit onze kraan ondergaat namelijk een lang proces waarbij het drinkbaar wordt gemaakt. Dit geldt zowel voor drinkwater uit een afgesloten systeem waarbij van rioolwater weer kraanwater wordt gemaakt; als voor water wat bijvoorbeeld uit de duinen komt. Dat betekent dat alles wat wij weg spoelen, of dit nu via het toilet of afvoer is, altijd er weer uit moet worden gefilterd voordat wij het weer verstandig in gebruik kunnen nemen. Maar wat betekent dit nu als je de vervuilers er fysiek uit haalt en het water "onthoudt" nogsteeds dat het erin heeft gezeten; en het zich ook nogsteeds gedraagt alsof de vervuilers erin zitten. Dit is op energetisch vlak een foute boel. De informatie die het water met zich meedraagt is na filtering onveranderd.

Naast de fysieke vervuilers die een afdruk geven op het water zijn er ook vele bronnen van energetische vervuilingen. Tegenwoordig integreren de nieuwe draadloze technologien steeds meer in ons leven en dit heeft ook effect op het water. Je kunt hier meer lezen over wat electrosmog precies is.

We zijn voor ons water op zoek naar technieken om zowel het geheugen van de fysieke als energetische vervuilers te resetten. Hierdoor wordt er geen verstorende en ongezonde informatie doorgegevens aan ons (energie-)lichaam. 

 

6. Droogrestwaarde (PPM)

Stoffen in waterBij de vermarkting van o.a. mineraalwaters, bronwaters, filters en osmose filters wordt vaak verwezen naar de PPM. Dit staat voor Parts Per Million en houdt de concentratie deeltjes in die overblijven als je het water volledig zou verdampen. Dit wordt nogal onduidelijk omdat het zonder laborotorium onderzoek, of volledige vertrouwen wat er op het label staat; erg moeilijk wordt in te schatten welke deeltjes daadwerkelijk in het water zitten. Je zal bijvoorbeeld nooit op een het etiket van een plastic fles zien dat er weekmakers (BPA) in het water zitten terwijl vele van ons dit ondertussen wel weten. Om iets bronwater te noemen hoeft maar 20% van het water in de fles uit de bron te komen. Wat is dat de overige 80%. We moeten de fabrikanten maar vertrouwen dat hier zuiver mee wordt omgegaan.

Het is dus erg belangrijk te weten welke substanties je niet in het water wilt hebben, en hier gericht op te filteren. Bijvoorbeeld chloor, fluoride, zware metalen en kalk zijn niet bevordelijk voor de gezondheid dus je doet er verstandig aan hier gericht op te filteren; ongeacht de hoeveelheid PPM er gemeten wordt. Dit geldt zeker als je extra gevoelig bent voor deze stoffen. Kies er voor om water uit een plastic fles gewoon te vermijden vanwege de BPA.

In het geval dat je ervoor kiest om water te drinken met een lage PPM dan raden wij aan goed bewust te zijn van je voedingspatroon. Omdat water altijd deeltjes wil op nemen (het liefste vanuit een natuurlijke stromende rivier of de grond) zal het de deeltjes in jouw lichaam op kunnen nemen, in plaats van die toe te voegen. Je spreekt dan van demineralisatie en dit is uiterst ongezond. Je lichaam heeft de juiste mineralen nodig als bouwstenen.

Wij horen vaak dat personen die voedingsadvies geven vaak water adviseren met een lage PPM. Onze ervaring is dat een perfect uitgebalanceerd voedingspatroon dan ook een vereiste wordt vanwege de bovenstaande reden. Wil je hier dus niet veel energie in steken, raden wij het ten zeerste af om op lange termijn water te drinken met een lage PPM. Als je water drinkt met voldoende hydratatievermogen, dan zal je lichaam zelf bepalen welke deeltjes worden opgenomen en welke worden afgevoerd.

OK ! Ik weet nu voldoende van de eigenschappen van water. Vertel mij nu hoe ik deze eigenschappen gezond kan maken...

The Lighthouse Locaties Waar kun je ons vinden?
Vergroot kaart Centrale Lighthouse Mobiele Lighthouse Kangen water Tap Punt
LightPoll