SeeTheLightHouse.org

FENG SHUI IN HET INTERIEUR

31 Januari 2012 | door MoniQue van Liempd | 0 reacties |
De Chinezen zeggen: ‘Zoals je huis is, ben jij ook.’

Kijk eens goed naar je eigen woning of werkplek. Wat voelt prettig, waar word je blij van? Welke kleuren spreken je aan en welke niet? Zijn er elementen in de ruimte die je storen of stress bezorgen? Voelt je leefomgeving prettig en in balans of juist onbevredigend en weet je niet hoe je dit kan veranderen?

Feng Shui is een Chinese filosofie, over het creëren van de ideale woonomgeving. Maar wat houdt deze wijsheid nu eigenlijk in?

De oorsprong van Feng Shui ligt in de eeuwenoude Chinese geneeskunst. Het is een meer dan 3000 jaar oude Chinese filosofie, die leert hoe de vormgeving en inrichting van interieurs van invloed zijn op onze gezondheid, humeur en geluk. Het is het geloof dat de omgeving in harmonie moet worden gebracht met de natuur en de door de mens gecreëerde vormen. Lichaam, geest en leefomgeving beïnvloeden elkaar!

Alles in balans

Alles in balans

Feng Shui geeft inzichten over je huis en daarmee over jezelf. Het creëert positieve energie, biedt oplossingen om het negatieve gevoel in een interieur te veranderen en geeft een richtlijn in het beter benutten van mogelijkheden, om zo tot een prettigere leef-, woon- en werkomgeving te komen.

Chi energie

Feng Shui gaat ervan uit dat alles om ons heen bestaat uit energie. Een universele levenskracht die de wereld in beweging brengt. In China wordt deze energie ‘Chi’ genoemd. Chi staat voor energie en levenskracht. Ofwel, de bewegende energiestroom die zich overal voortbeweegt, die niet waargenomen kan worden, maar die mensen wèl kunnen voelen en ervaren. Iedereen heeft het vast wel eens meegemaakt, ruimtes die goed of slecht ‘aanvoelen’.

Look & feel the Chi

De Chi in een woning of gebouw beïnvloedt namelijk onze persoonlijke Chi en daarmee dus ook onze gezondheid, denkwijze, emoties en ideeën. Met behulp van Feng Shui kan deze energiestroom gemanipuleerd en benut worden om de levenskwaliteit te verbeteren.

Positieve energie

Het doel van Feng Shui is dan ook om onze woon- en werkomgeving zo in te richten, dat er een evenwichtige en harmonieuze leefomgeving ontstaat, welke prettig aanvoelt. Bijvoorbeeld door de plaatsing van meubilair of voorwerpen te veranderen. Of door het gebruik van kleur, verschillende materialen, spiegels of planten, wordt doelbewust positieve energie gegeven op plaatsen waar dit ontbreekt.

Evenwicht en harmonie

Kijk nu eens even goed naar je eigen interieur. Probeer eens te omschrijven wat de positieve en negatieve punten in jouw woning zijn. En hou vooral het volgende blog in de gaten om stapsgewijs tot een uitgebalanceerd interieur te komen! Een interieur om je prettig in te voelen en waar je optimaal in kan genieten.

Het volgende blog over hoe je Feng Shui zelf kan toepassen, is binnenkort te lezen.

Bron: Qcreationz.nl

Reacties (0)
Om een reactie te kunnen plaatsen dient u ingelogd te zijn.

Log in Join