SeeTheLightHouse.org

Hoe kan ik water bewerken?

Op het moment dat er voldoende bewustzijn is over de verschillende eigenschappen van water is het mogelijk een overzicht tot je te nemen over de verschillende techieken van water bewerking. Heb je dit nog niet gelezen, dan raden wij dit zeker aan.

Water reageert bijna overal op dus dit maakt de verschillende technieken erg divers. Ook bestaan er verschillende filosofiën over wat water gezond maakt. Deze pagina is bedoeld als een korte introductie tot de verschillende technieken dus dit is geen uitputtend overzicht. Resoneert het met je? Zoek verder en kijk waar je uitkomt...

Ook omdat er per type bewerking altijd veel onder de zon te verkrijgen is, met uiteenlopende kwaliteit niveaus zullen we alleen een indicatie geven van de effecten op de eigenschappen.  Zo kun je jouw eigen weg hopelijk beter vinden en een eigen filosofie over gezond water ontwikkelen. We zijn immers allemaal anders en hebben andere levens en behoeften. Het ene water wat beter is als alle anderen bestaat in onze ogen niet.

De belangrijkse bewerkings technieken die wij kennen zijn:

 1. Zuiveren / Filteren
 2. Vitaliseren
 3. Omgekeerde Osmose
 4. Wervelen
 5. Energie (Intentie / “instralen” / kristallen)
 6. Ionisatie
Het onderstaande overzicht heeft een indicatie van de effecten op de verschillende eigenschappen, en of deze fysieke eigenschappen betreffen of energetische. Tijdens de toelichting van de technieken zal hier kort een toelichting bij worden gegeven.
Eigenschappen Techniek Matrix
 
 
1. Zuiveren / Filteren
 
Filteren ZuiverenBij zuiveren of filteren haal je iets uit het water wat als "onzuiver" of "ongezond" wordt gezien. Bijvoorbeeld gifstoffen, zuren, kalk, chloor, flouride, medicijnresten, bacterien of parasieten. Filteren is vaak heel specifiek omdat elke substantie die je gaat uitfilteren een andere structuur, vorm of grootte heeft. Filters zijn vaak gemaakt om een specifiek iets uit te filteren. Een ontharder filtert kalk...een chloor filter filtert chloor. Dit betekent dat het erg moeilijk is om een filter te creëren die alleen de "slechte" dingen eruit haalt.
 
Als je gaat filteren is het dus handig om te weten wat eruit gehaald wordt, en welk effect dit heeft op jouw gezondheid als dit niet in het water zit. Bijvoorbeeld als je kalk uit het water haalt (wat voor stress zorgt in jouw lichaam) dan houd je vaak wel zuur water over. Dit zorgt weer voor verzuring. Het is belangrijk om deze effecten te begrijpen en in de gaten te houden zodat je op lange termijn niet verzurings verschijnselen ervaart, met uiteindelijk een grotere kans op het ontstaan van ziekten als gevolg. Wij raden aan als dit mogelijk is altijd een stapje verder te gaan dan alleen filteren, en altijd bewust te zijn van ondersteunende voeding en/of suppletie.
  
Effecten zuiveren
 
 
2. Vitaliseren
 
VitalisersVitaliseren is een ruim begrip omdat er ook weer vele verschillende vormen zijn van vitaliseren met net zoveel verschillende apparaten in alle vormen en maten. De essentie van vitalisatie is ervoor zorgen dat het water weer levenskracht terug krijgt, wat vaak door de lange reis in de leidingen en door de zuiverings technieken, verloren is gegaan. Veel voorkomende technieken zijn:
 1. Draaien / wervelen
 2. Energetiseren door middel van kristallen
 3. Energetiseren door middel van geometrie
 4. Zuurstof toevoegen
 5. Magnetiseren (doormiddel van magneten)

Als je goed kijkt dan zie je dat een overeenkomst tussen deze technieken is dat er gebruik wordt gemaakt van natuurlijke krachten om het water te voeden. Vitalisers maken vaak gebruik van een combinatie van verschillende technieken om binnen hun eigen filosofie het "ideale" water te creeëren.

Effecten vitaliseren

 

3. Omgekeerde Osmose

Omgekeerde OsmoseOmgekeerde osmose maakt gebruik van een membraan dat half doorlatend is, het laat het te zuiveren water voor een deel door en houd de overblijvende onzuiverheden tegen. De poriën van het membraan in het proces van omgekeerde osmose zijn zo klein dat het een drijvende kracht nodig heeft om het water door het membraan te duwen, dit wordt meestal door een pomp geleverd.

Omgekeerde osmose is in staat bacteriën, zouten, suikers, eiwitten, kleurstoffen en andere verbindingen te zuiveren. Aan de andere kant van het membraan komen alleen de water deeltjes. Dit is zeker een goede zaak zodat je schoon water overhoudt dat vrij is van vervuilers. Wat wel een belangrijke bijkomstigheid is is dat het water op dat moment nog meer hongert naar deeltjes, net zoals bij "normaal" filteren / zuiveren waardoor de noodzaak goed op je voeding te letten alleen groter wordt.

Effecten osmose 

 

4. Wervelen

Water vortexWervelen is gebaseerd op het principe dat als je water in een vortex (draaikolk) laat stromen het energie uit de omgeving (het vacuum / nulpunt etc.) zal aantrekken wat de energie van het water zal verhogen. Met de klok mee draaien wordt er een vrouwelijke energie toegevoegd, en tegen de klok in is dit mannelijk.

Het wordt veel in vitalisers gebruikt als een van de basis principes en omdat er ook machines zijn die juist de werveling ook zichtbaar centraal stellen noemen we die hier apart. Er zijn bijvoorbeeld hele simpele (en goedkope) oplossingen om water te wervelen, bijvoorbeeld door twee flessen aan elkaar te verbinden met een speciale dubbele dop. Je kunt de flessen dan als een soort zandloper zien waar je door de flessen te schudden een draaikolk creeërt.

De video hieronder laat een geavanceerde water wervelaar zien die zowel wervelt, bacterien filtert en energie toevoegt doormiddel van geometrie, kristallen, licht en geluid. Ik werd heel erg warm van binnen toen ik dit voor het eerst zag...tot ik het prijskaartje eraan zag hangen. Nog even doorsparen dus. Toch is het filmpje voor de waterfanaat heerlijk genieten...

 

Effecten wervelen

 

5. Energie (Intentie / “instralen” / kristallen)

Energie kanGeometryMet energie bedoelen wij hier de levensenergie (orgone) waar wij allemaal uit bestaan. Dus niet de energie die wij uit het stopcontact of het gasfornuis krijgen. In de video hierboven van de wervelaar hebben wij al een mooi voorbeeld gezien van de meest gebruikelijke manieren om met energie te werken. Deze zijn ook al bij vitalisatie genoemd omdat het bij vitalisatie dus draait om het herstellen van de natuurlijke levensenergie. Nog even op een rijtje een aantal bronnen van energie:

 • Kristallen
 • Geometrie
 • Licht
 • Geluid (muziek)
 • Woorden
 • Magneten

Om voor jezelf een manier te vinden die bij je past is het vooral belangrijk te luisteren naar je innerlijke sturing. Iedereen heeft namelijk andere behoeften en dingen die wel of niet passen. Wat wij wel kunnen aanraden is het gebruiken van de Bovis schaal als hulpmiddel om te peilen of wat je doet ondersteuning geeft of juist tegenwerkt. Zo kom je vanzelf bij iets wat voor jouzelf goed voelt. Het is hier echt een kwestie van doen.

Naast dit alles is misschien nog wel het belangrijkse jouw eigen kracht en intentie. Je kunt hiermee namelijk ook afstemmen en "vragen" om jouw water te zuiveren of te energetiseren.

Je zal ervaren dat naarmate je zelf steeds hoger gaat trillen in de Bovis schaal, jouw programmeringen ook steeds sterker zullen worden. Dit kan een hele handige tool zijn in jouw eigen ascensie proces.

Effecten energie

 

6. Ionisatie

IonisatieIonisatie is een techniek die gebruik maakt van metalen platen die onder stroom worden gezet. We noemen dat dan een ionisatie of electrolyse kamer. Hierbij wordt het kraanwater uitgesplitst in een stroom water die bevorderlijke deeltjes bevat, en de deeltjes die niet geschikt zijn voor drinken worden afgevoerd. Dit is in het geval je over drinkwater spreekt.

Ionisatie kan daarnaast worden gebruikt om  verschillende typen water te maken, elk voor een specifiek doeleinde. Daardoor is er eigenlijk geen "ongeschikt" water. het betreft dan alleen gebruik voor een ander doeleinde.

 • Drinkwater
 • Gefilterd water
 • Water als tonic voor huid en haar
 • Bacterie dodend water
 • Water om mee te reinigen

Ionisatie is een techniek die voornamelijk in Japan sterk is doorontwikkeld en daar is geïntegreerd in de samenleving. De water tap punten van The Lighthouse maken allemaal gebruik van ionisatie machines van fabrikant Enagic, en mogen daarom Kangen water® tap punten worden genoemd. Het Kangen water® wordt zelfs als medicinaal water gezien en toegepast binnen ziekenhuizen en klinieken. Dit maakt de effecten van het Kangen water breed ondersteund en erg voorspelbaar.

De Kangen water® tap punten die wij via de Google maps aan de rechter kan van deze pagina te vinden zijn; gebruiken allen Kangen water® machine maar sommige tap punten hebben een combinatie opstelling met vitalisers. Deze combinatie werkt opbouwend en geeft dus nog krachtiger water.

Bezoek voor een demonstratie van een Kangen water machine en de eigenschappen de volgende links:

 

Effecten ionisatie

The Lighthouse Locaties Waar kun je ons vinden?
Vergroot kaart Centrale Lighthouse Mobiele Lighthouse Kangen water Tap Punt
LightPoll